5 vinkkiä Jerseylle: mitä tehdä?

Jersey ei ole suuren suuri (vaikka Kanaalisaarten suurin onkin), mutta tekemistä siellä riittää.

Ihmettele vuorovettä
Jerseyllä on maailman kolmanneksi suurin vuorovesivaihtelu. Ero lasku- ja nousuveden välillä on 12 metriä. Kun vesi on alimmillaan, rannat ovat mitä mainioimpia paikkoja kävelylle. Onnekas voi löytää hienoja simpukankuoria.

Maista ostereita
Saarella kun ollaan, meri näkyy tietenkin ruokalistalla. Nyt jos koskaan kannattaa maistaa rohkeasti ostereita! Myönnän, elävän osterin irrottaminen kuorestaan ja pistäminen suuhun, on pikkaisen ällöttävä ajatus. Maku on mieto ja merellinen, kokeilemisen arvoinen.

Shoppaile Kings streetillä
Time for shopping! Kings Street on keskustan pääkatu ja kävelykatu, jonka varrella kauppoja riittää. Lämpimänä kesäpäivänä siellä näkee niin turisteja kuin paikallisia ostoksilla tai jäätelötötteröllä.

Vaella rannikkoreiteillä tai pubista toiseen
Jersey on paratiisi sille, joka tykkää kävellä. Saari on täynnä eritasoisia ja -pituisia kävelyreittejä, jokaiselle jotakin. Hauskin paikallisesta turisti-infosta saatava esite on ”kävelyreitit, jotka tekevät janoiseksi”, näillä kävellään pubista toiseen tuopilliselle.

Ihastele kukkia, lumoudu ruusujen tuoksusta
Jersey on ennen kaikkea kukkien saari! Se on vihreä ja rehevä, sulassa sovussa näkee niin palmuja kuin kotoisia lehtipuita ja joka puolella, aivan kaikkialla, kukkia. Jos rakastat ruusuja, suuntaa Howard Davis puiston ruusupuutarhaan haistelemaan toinen toistaan suurempia kaunottaria. Mutta menitpä minne tahansa, tulet olemaan kukkien ympäröimä.

ps. Pikapuoliin heitän teille viisi vinkkiä mitä nähdä Jerseyllä.


Posted

in

by

Comments

2 vastausta artikkeliin “5 vinkkiä Jerseylle: mitä tehdä?”

  1. Pirkko / Meriharakka avatar

    Majakkafanille Corbierin majakka – ja pyörällä sinne St Helieristä, niin voi matkalla ihailla myös laventelipeltoja. Ja se sotamuseo on tietysti ihan must!
    Varmistan vaan, että muistat nämä(kin) 🙂

    1. Anna K. avatar

      Juu, totta puhut, nämä on Jerseyn must-kohteita. Näistä kerron ”mitä nähdä Jerseyllä” -jutussa, jonka aion julkaista huomenna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *