Köpis on kiva ja kompakti

Köpis on viikonloppukohteeksi oikein passeli paikka. Se on sopivan pieni, tarpeeksi eläväinen, pikkaisen boheemi ja sinne on edullista ja helppoa matkustaa. Meidän äitienpäiväviikonloppu Köpiksessä oli tosi kiva.

Tavataan Köpiksessä!

Meillä on ollut jo pari vuotta haaveena äiti-tytärmatka yhdessä siskojeni kanssa. Äiti toivoi pääsevänsä Pariisiin, mutta lennot sinne olivat helatorstain viikonloppuna niin tolkuttoman kalliita, että päädyimme Köpikseen. Ja hyvä niin! Köpis on kiva ja kompakti ja sopii siksi myös kahdeksankymppiselle äidillemme.

Koska kaksi siskoani asuvat ulkomailla, näemme harvoin koko porukalla. Köpis oli meille kaikille helppo kohde, koska sinne on lyhyt lentomatka niin Suomesta, Norjasta kuin Islannista. Suosittelen tällaista viikonloppua sukulaisvisiiteille, se tuo tapaamiseen ihan erilaisen tunnelman, kun nähdäänkin jossain muualla, kuin tuttuun tyyliin jonkun kotona.

Majoituksena meillä oli Airbnb-asunto, aivan valtava 200-neliöinen lukaali lähellä rautatieasemaa. Sijainti oli oikein passeli ja hotellihuoneiden sijaan oli kiva, että oli yhteistä tilaa, missä hengailla. Vaikka aika vähän sitä hengailuaikaa loppujen lopuksi jäi, kaupungilla huideltiin  menemään.

Kesä on jo täällä!

Helatorstai oli helteinen ja kaunis! Aurinko paistoi ja olipa ihanaa, kun ensimmäistä kertaa talven jälkeen tarkeni hameessa. Samalla päästiin ihailemaan juuri kukkaan puhkeavaa kaupunkia ja vihreitä puistoja. Koska helatorstai oli vapaapäivä Tanskassakin, koko kaupunki tuntui olevan liikkeellä ja kaikki kynnelle kykenevät olivat hakeutuneet veden äärelle. En ole aiemmilla kerroilla tajunnutkaan, miten paljon Köpiksessä on kanaaleja ja merenrantataloja.

Kaupungilla kävelyn ja lounaan jälkeen keksimme lähteä kanaaliristeilylle. Hinta oli noin 10 euron luokkaa tunnin ajelusta. Se oli aivan loistava valinta lämpimään iltapäivään. Veneen kyydistä näki loistavasti paitsi maisemia myös paikallisia ihmisiä vapaapäivän vietossaan. Avainsanat näyttivät olevan kylmä juoma, chillailu, vähän vaatetta ja paljon ystäviä.

Halauksia ja voikukkia

Perjantai mokoma toi kylmän ilman tulleessaan, kun helle jatkoi matkaansa Suomeen. Pilvinen +15 tuntuikin sitten tosi vilpoisalta. Toisaalta silloin jaksoi paremmin kävellä, kuin auringon paahteessa. Ja mehän käveltiin! Siskoni askelmittari näytti noin 8 km päivän päätteeksi, erityisen kunniamaininnan tästä hirmusuorituksesta annan äidilleni, joka 82-vuotiaana jaksoi koko päivän. Päivään kuului vähän shoppailua, myöhäinen lounas, Nyhavnin värikkäät talot, ilmaisia halauksia jakava japanilainen (kaikki kävimme halaamassa), kuninkaanlinna ja vielä pieni merenneitokin.

Aurinko näyttäytyi taas lauantaina, mutta farkut piti vetää jalkaan, ei siis mikään hellepäivä. Pakko myöntää, että harmitti olla poissa Suomesta juuri ne kevään ensimmäiset lämpimät päivät. Ei siksi, ettenkö soisi hellettä ja aurinkoa muille, vaan siksi, että lämpö on Suomessa niin harvinaista herkkua, että haluaisi olla paikalla aina, kun tuo ihme tapahtuu.

Nautimme kuitenkin auringosta, kukkivista omenapuista, hienoista linnoista ja linnan edustalla olevista voikukista! Tuo kaunis, keltainen rikkaruoho sai kasvaa siellä kaikessa rauhassa ja sille oli varattu oma, suuri alueensa. Pisteet Tanskalle luonnonmukaisuudesta!

Lauantai-iltana kävimme vielä syömässä italialaisessa ravintolassa ja juhlistamassa äitienpäivän aattoa. Ruoka oli hyvää ja viini vielä parempaa! Siinä oli samalla kiva kertailla, mitä olimme nähneet ja kokeneet. Yhteinen matka yhdistää ihmisiä, oli sitten kyseessä parisuhde, ystävyys tai niin kuin meillä äiti ja tyttäret. Siitä jää ihan eri tavalla muistoja, kuin kotona vietetystä yhteisestä ajasta. Tämä oli ensimmäinen yhteinen matka tällä kokoonpanolla, muttei toivottavasti viimeinen. Naisten matkalla parasta on se, että yksikään kaksilahkeinen ei tule kesken kaiken vikisemään, että eikö se kaupoissa ravaaminen jo riitä ja nyt pitää saada olutta. Naisten reissuilla voi keskittyä naisten hömpötyksiin täysin rinnoin (!) ja aloittaa aamun tyylikkäästi skumpalla. Kippis!

Kiitos äiti ja siskot kivasta matkaseurasta! Minne seuraavaksi?


Posted

in

by

Comments

22 vastausta artikkeliin “Köpis on kiva ja kompakti”

 1. Pirkko / Meriharakka avatar

  Köpis ON kiva ja kompakti – yksi meidänkin suosikkikaupungeistamme ja tietysti Pohjois-Euroopan kaupunkina parhaimmillaan keväällä, kesällä ja vielä alkusyksylläkin. Itse uskaltauduimme viimeksi myös kiertelemään kaupunkia pyörällä ja se oli yllättävän helppoa: jotenkin se, että pyöräilijöitä on todella paljon mielestäni melkein lisää turvallisuuden tunnetta, sillä autot osaavat katsoa myös kymmeniä ja taas kymmeniä pyöriä jokaisessa risteyksessä.
  Mutta ehkä äitinne iän huomioiden veneretki oli teille paras vaihtoehto!

  1. Anna K. avatar

   Pyöräily olisi ehdottomasti kokemisen arvoinen juttu Köpiksessä. Ehkä joskus, koska eihän tää viimeinen kerta ollut. Äiti ei tosiaan pyöräile, venereissu oli meille just passeli.

 2. Janni / Lentopelko avatar

  Kuulostaapa kivalta reissulta! Piti tulla lukemaan kun alkoi kiinnostaa matkaileva mummu, mutta ilmeisesti hyvin jaksoi. 😀 Köpis on kyllä kiva kaupunki, kerran käynyt mutta voisin mennä uudestaankin!

  1. Anna K. avatar

   Mummuthan matkailee nykyään vaikka kuinka. 🙂 Hyvin meidän äiti jaksoi, parina päivänä käveltiin kyllä tosi paljon, oli omatkin jalat koetuksella.

 3. Terhi/Fammo matkalla avatar

  Näytti hauskalta viikonlopulta ja hyvin tuntui äitinnekin jaksavan tyttöjen kyydissä. Kööpenhaminassa on aina mukava käydä – pitäisi käydä useammin kun se on tuossa lähellä ja huokealla pääsee.

  1. Anna K. avatar

   Kööpenhamina on Tallinnasta ja Tukholmasta se seuraava, looginen etappi. Siellä tuntuu, että on jo oikeasti ”matkoilla”, mitä nuo ihan lähipaikat ei saa vastaavasti aikaan.

 4. tiatones avatar
  tiatones

  Kivan kuuloinen reissu 🙂 En ole vielä koskaan käynyt Kööpenhaminassa enkä Tanskassa, mutta suunnitteilla on joskus lähteä Ruotsin läpi junalla Tanskaan ja siitä sitten vielä edemmäksi Eurooppaan. Junamatkustus vaatii tietysti enemmän aikaa, mitä ei ainakaan vielä tänä vuonna meillä ole.

  1. Anna K. avatar

   Junamatka on aina hyvä idea! Mulla jäi nuoruuden interrail tekemättä, vaikka haaveena varmaan jossain vaiheessa oli. Toki, voihan sitä reilata aikuisenakin ja pieniä kiertomatkoja olenkin junalla ja bussilla tehnyt Euroopassa.

 5. matkalla avatar

  Ihanaa matkata juuri tuonlaisesti yhdessä porukalla. Me olimme helatorstaina tyttäremme luona Hollannissa ja porukkaan tuli mukaan hänen siskonsa perheineen. Oli mukavaa viettää aikaa isolla porukalla perheen kesken.

  1. Anna K. avatar

   Olen samaa mieltä. Isolla porukalla on hauska olla matkalla (kunhan tullaan hyvin toimeen!) koska voi aina välillä vaihtaa juttuseuraa. Meilläkin ”perhe” on hyvin laaja käsite, ehkä vähän italialaistyylisesti laaja joukko ihmisiä, jotka ovat sukua toisilleen ja puhuvat toistensa päälle. 😀

 6. Stacy Siivonen avatar
  Stacy Siivonen

  Olen samaa Mieleä kaksilahkeisten kanssa, sillä valitettavasti hinnat kaupoissa ovat Kööpenhaminassa tolkuttoman kalliita. Kyllä se olutkin on kallista. Kaduilla kulkeminen sen sijaan ei ole kallista. Kauppoihinkin voi mennä katselemaan ilman että mitään ostaa. Baariin on vaikeampi mennä vain katselemaan oluita. Minulla oli myös supermummo aikoinaan, me nuoremmat jouduimme pitämään pientä hölkkää hänen vauhdissaan.
  Kööpenhamina on paikka, jossa edellä mainitun lisäksi ei ole mitään, mistä minä en pitäisi. Se on paikka, jonne muuttaisi, jos rahaa olisi nykyistä paljon enemmän. Pidän ilmapiiristä ja puistoista. Tuonne Hangon Haganpuistoon tulee joka kevät naurulokkeja, jotka on rengastettu puistossa Kööpenhaminassa. Kyllä tanskalaisilla on niin moni asia ymmärretty oikein.

  1. Anna K. avatar

   Samat ketjuliikkeet ne on sielläkin ja hintataso musta aika sama kuin Suomessa. Ostan ylipäätään todella harvoin mitään kaupoista, mutta äiti tarvitsi huivin perjantaina, kun oli viileää.
   Ihana supermummo ollut sulla!
   Ja totta, Köpiksen ilmapiiri on kivan rento.

 7. Merja / Merjan matkassa avatar

  Ihana reissu teillä on ollut 🙂 Me ollaan tehty siskon ja äidin kanssa samanlaisia matkoja. Meidän äidillä ikää muuten saman verran kun teidän. Ensi vuodeksi suunniteltiin Hampurin matkaa, kun äidin ystävätär asuu siellä. Tänä vuonna hän ei halunnut lähteä meidän kanssa minnekään, mutta kiva että innostui suunnittelemaan ensi vuotta. Köpis on mulla vielä näkemättä ja sinne olis kiva mennä joskus. Kaupunki on vaan kuulemma tosi kallis.

  1. Anna K. avatar

   Äiti-siskomatkat on kivoja. 🙂 Aina hyvä olla joku reissu suunnitteilla.
   Mun mielestä Köpis ei ollut mitenkään erityisen kallis. Toki ulkona syöminen maksoi, mutta ehkä Helsingin hinnoissa tai edullisemminkin. Hotellin sijaan meillä oli Airbnb-asunto, tosin ei sekään kyllä ihan halpa ollut.

 8. Elina Marjaana Travel Blog avatar

  Ihanan aurinkoisia kuvia! Olin Köpiksessä vappuna ja ensimmäistä päivää lukuun ottamatta ei näyttänyt ihan näin aurinkoiselta. 🙂 Köpis on kyllä loistava ja monipuolinen viikonloppukohde, jossa näyttää olevan tekemistä kaikenikäisille. Me majoituimme myös Airbnb:ssä, mutta kävi samalla tavalla kuin teillekin – kävimme asunnossa lähinnä nukkumassa, vaikka se oli sen verran kiva, että olisimme voineet hengailla siellä muutenkin. 🙂 Mukava kuulla, että porukan vanhin jaksoi myös hyvin matkassa!

  1. Anna K. avatar

   Oli meilläkin se yksi pilvinen, aika viileä päivä. Muuten oli kyllä aurinkoista ja kivaa. Olihan siellä kevät pidemmällä kuin meillä, mutta kirittiin kyllä sitten toukokuun lämpöaallon myötä äkkiä samoihin maisemiin, kun joka paikka oli niin vihreänä täälläkin hetkessä.
   Ihmeen hyvin äiti jaksoi ja lähti muuten heti seuraavana päivänä kylpylälomalle Suomessa! 🙂

 9. Heidi / Fiiliksiä & hetkiä avatar

  Olipa kätevästi yhdistetty laatuaika ja loma 🙂 Köpis on ollut pitkään mulla listalla, mutta edelleen näkemättä. Siksi nämä Köpis-aiheiset postaukset aina kiinnostaa, että voi taas kasvattaa matkakuumetta 🙂

  1. Anna K. avatar

   Eli siis laatulomaa! 🙂
   Mene ihmeessä käymään, sinne on niin helppo mennäkin, lento on hujauksessa perillä. Kiva kaupunki, rento meininki.

 10. Sannahof // Unelmamaja avatar

  Köpis kuuluu ehdottomasti omiin suosikkeihini. Helppo ottaa haltuun ja nauttia kaupungista.

  Teidän reissu vaikuttaa hyvin onnistuneelta ja kuvista välittyy iloinen tunnelma. Ja vautsi, mikä tehomimmi äitinne onkaan, kun jaksaa 82-vuotiaana noin pirteänä reissailla!

  1. Anna K. avatar

   Se keskustan kompakti koko helpottaa siinä, että kaupunki on helppo ottaa haltuun.
   Luulen, ettei kukaan ole koskaan aiemmin käyttänyt äitistä sanaa tehomimmi. Mahtavaa! Tehomimmi jaksoi pari päivää riekkua ja lauantaina huilaili kun me juostiin vielä kaupungilla.

 11. Virpi/Hätälasku avatar

  Kylläpä välittyi mukava ja rento fiilis tästä postauksesta. Ja pisteet kyllä äidillesi, joka jaksoi ilmeisen hyvin kävellä ja olla jalkojen päällä koko reissun. Kunpa itsekin vielä tuossa iässä! 🙂
  Köpiksessä en ole käynyt, mutta joka kerta kun näen kuvia ja luen postauksia sieltä tulee fiilis, haluan Köpikseen! Joskus listalla sekin siis!

  1. Anna K. avatar

   Kiva kuulla! 🙂 Ihmeesti sitä jaksaa, kun välillä huilaa ja sitten taas jatkaa matkaa vähän kerrallaan. Oltiin kyllä iltaisin poikki koko konkkaronkka.
   Köpiksessä kannattaa käydä ja mielellään keväällä tai kesällä, eläväisempi silloin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *