Korfun parasta rantaa etsimässä

Kun suunnittelin Korfun matkaa, huomasin heti kättelyssä, etten tule löytämään Korfulta sellaista idyllistä paikallisten asuttamaa kalastajakylää, joita kaikilta muilta Kreikan saarilta olen bongannut. Korfulla sellaista ei ole. On toki upeita rantoja hotelleineen, mutta hotellialueet taas eivät vastaa minun käsitystäni idyllisestä kylästä.

Päädyimme Korfulla majoittumaan kauniiseen Kerkyran kaupunkiin, hyvien ravintoloiden ja paikallistunnelman äärelle ja tekemään bussilla retkiä rannoille. Ystävän kanssa tämä oli toimiva ratkaisu, mutta jos matkalla olisi ollut lapsia, olisin ottanut hotellin rantakohteesta ja käynyt kaupungissa bussilla. Teit sitten niin tai näin, niin bussilla liikkuminen on helppoa ja edullista Korfulla. Saaren bussireittiverkosto on laaja, melkein joka kolkkaan pääsee julkisilla, mikä ilahduttaa ajokortitonta matkailijaa.

Sinisillä busseilla lähelle, vihreillä kauas

Siniset paikallisbussit liikennöivät Korfun kaupungin alueella ja sen lähistöllä. Niillä pääsee esimerkiksi Gouviaan, Sissin palatsille (Achillion), lentokentälle ja Benitsesiin. Sinisten bussien päätepysäkki Korfun kaupungissa on (linjasta riippuen) San Rocco -aukiolla, vanhan kaupungin eteläpuolella. Aukiolla on myös lippuluukku, jolta voi ostaa kertalippuja. Lippujen hinnat olivat kioskilta 1,20e tai 1,70e matkan pituudesta riippuen. (syyskuu 2019) Jos hyppää kyytiin pysäkiltä, jolla ei ole lippuautomaattia, lipun saa bussista, mutta se on vähän kalliimpi. Lisätietoja Corfu City Bus -yhtiön sivuilta.

Vihreillä busseilla pääsee kauemmas saarella ja jopa Ateenaan asti, silloin bussi ajaa autolauttaan ja jatkaa matkaa Igoumenitsasta. Vihreä bussiasema sijaitsee noin 800 m päässä San Roccon aukiolta etelään, E. Lefkimis kadun varrella. Vanhasta kaupungista sinne kävelee noin 20 minuutissa. Bussiliput ostetaan etukäteen tiskiltä, joten kannattaa olla hyvissä ajoin paikalla. Menimme vihreillä busseilla Paleokastritsaan (1h, 2,50e), Kassiopiin (1 h 15min, 3,90e) ja Barbatin rannalle (50 min, 2,40e). Kaikki bussit joilla itse kuljimme, olivat hyväkuntoisia ja siistejä. Lisätietoja reiteistä ja hinnoista saa Green Buses -yhtiön nettisivuilta.

Paleokastritsa hurmaa ja ärsyttää

Paleokastritsa, joka sijaitsee saaren länsirannalla, oli hurmaavan kaunis, vihreiden kukkuloiden kehystämä paikka. Uljaat sypressit kohosivat korkeuksiin ja meri kimmelsi turkoosina pienissä lahden poukamissa. Korfun rantakohteista Paleokastritsa oli mielestäni maisemiltaan upein. Mikään salainen idylli se ei tietenkään ollut. Vielä syyskuussakin porukkaa oli todella paljon ja melko kapea pääranta oli täynnä aurinkovarjoja, retkiveneitä, päiväturisteja, yleistä härdelliä. Viereinen, luonnonkaunis pikkupoukama oli raiskattu jollain vesijettilaiturilla.

Bussi jätti meidät päätepysäkille, valtavan parkkipaikan viereen, aivan suurimman rannan kupeeseen. Olimme Korfulla syyskuun lopussa ja Paleokastritsan päivä oli melko pilvinen ja tuulinen. Kun rannalle ei tehnyt mieli, kävelimme mäen päällä olevalle luostarille. Sieltä avautui upea näköala kohti sinistä merta! Jylhät kalliot laskivat äkkijyrkkinä alhaalla turkoosina kimmeltävään veteen. Iltapäivällä taivas selkeni vähän ja menimme hetkeksi pienelle rannalle. Olin etukäteen lukenut, että Paleokastritsassa vesi on viileämpää ja se todella piti paikkansa! Vain varpaat uskalsin veteen kastaa.

Paleokastritsasta jäi ristiriitaiset fiilikset. Maisemat olivat kertakaikkisen upeat, mutta viehättävän kreikkalaiskylän tunnelma puuttui paikasta täysin. Ihmekös tuo, kun mitään kylän keskustaa ei ollut olemassakaan. Tuli vain tunne, että tässäkö tämä kaikki nyt oli.

Barbatin kuumilla kivillä

Barbatin retkipäivänä halusimme vain rentoutua rannalla ja siihen Barbati oli oikein passeli paikka. Ranta oli erikoista litteää kiveä, jonka päällä pystyi helposti makaamaan. Olen todella allerginen aurinkotuoleille ja siksi valitsen aina rantapäivän viettoon rauhallisen, tuolittoman alueen. Makoilimme rannan pohjoispäässä, mutta eteläpää olisi ollut siinä mielessä parempi, että sieltä olisi voinut ihailla rannan taakse jäävää massiivista rinnettä. Päivän paras hetki oli, kun sain uinnin jälkeen ystävältä kuuma kivi -hoidon. Se oli todella rentouttavaa!

Barbati oli moneen muuhun itäpuolen rantaan verrattuna rauhallinen, kun tie ei kulkenut aivan sen viertä pitkin, kuten esimerkiksi Ipsoksen kohdalla. Koska tie kulki selvästi rantaa ylempänä, pois lähtiessä joutui könyämään jyrkän rinteen ylös.

Kassiopin salainen pikkupoukama

Kassiopi oli lopulta lähimpänä sitä idyllistä kylää, jota olin etsinyt. Satama-alue oli viihtyisä ja sen ravintoloissa olisin istunut iltaisin miellelläni syömässä. Pari yötä olisin siellä voinut viettää, mutta viikossa olisin kyllästynyt niin pieneen paikkaan ja siihen, että Korfun kaupunkiin kesti bussimatka yli tunnin.

Kassiopissa oli yksi vähän suurempi ranta ja lukuisia pikkupoukamia. Eniten tykkäsin sileistä rantakallioista, joiden alla vesi oli ällistyttävän kirkasta. Sen sijaan niemenkärjessä sijaitseva, kuvissa upean näköinen luonnonpoukama oli pettymys, se oli lyöty täyteen aurinkovarjoja. Luonnontilaisia rantoja on yhä vaikeampaa löytää.

Saimme kuitenkin vinkin, että satamasta oikealle vievä polku vie parin pikkupoukaman luo. Ja sieltä löysimme juuri meille sopivan rauhallisen minirannan, jossa vietimme pari raukeaa iltapäivän tuntia uiden ja meren turkoosia sineä ihastellen. En varmaan koskaan kyllästy tuijottamaan merimaisemaa. Vastapäätä näkyi Albanian rannikko, jossa olimme juuri viettäneet muutaman ihan ok lomapäivän. Olin tyytyväinen, että olimme nyt Kreikan puolella, missä kaikki oli niin paljon enemmän kuin ”ihan ok”. Korfulla onnellisuus tuntui leijuvan ilmassa kuin hienostunut tuoksu ja tuolla rannalla hengittelin sitä sydän melkein onnesta pakahtuen.


Posted

in

by

Comments

16 vastausta artikkeliin “Korfun parasta rantaa etsimässä”

 1. Kristina avatar
  Kristina

  Mun ensimmäinen purjehdusreissu oli Korfulle. Ja eka yö nukuttiin Kassiopissa, jossa vahingossa eksyttiin paikalliseen ravintolaan viettämään kreikkalaista iltaa! Se oli ikimuistoinen paikka. Tanssien jälkeen tuli niin kuuma että pulahdimme yöllä vielä uimaan. Korfu on niin kaunis ❤🌸🌺

  1. Anna K. avatar

   Oi miten ihanan kuuloinen ilta! Varmasti jäi hyvät muistot Korfulta, kun matka alkoikin noin mahtavasti, tuo yöuinti kaiken kruununa! Purjehdusloma noissa maisemissa olisi kyllä ihan huippu juttu ja vielä idyllinen Kassiopi aloitussatamana. Kyllä kiitos! 🙂

 2. Sari / matkalla lähelle tai kauas avatar

  Eipä tuntunut olevan mitään hienohiekkaisia rantoja mutta kaunista turkoosia merta kyllä. Olimme pari kesää sitten Korfulla sen pääkaupungissa. Me ihastutti in sen tunnelmaan kovin.

  1. Anna K. avatar

   Paleokastritsan ranta oli hienoa hiekkaa, mutta en tykännyt siitä, kun oli liian ruuhkainen. En muutenkaan enää välitä hiekkarannoista, hiekkaa kantautuu joka paikkaan, hotellihuoneeseen asti. Pikkukivirannoilla vesikin on kirkkaampaa, kun aallot eivät sekoita hiekkaa veteen.
   Korfun kaupunkiin mä rakastuin täysin, mutta välillä teki mieli rannoille.

 3. Anna | Muuttolintu avatar

  Ruuhkaiset tai aurinkotuoleja täynnä olevat rannat eivät ole myöskään omaan mieleen. Mutta hyvä, että rauhallisiakin poukamia löytyy. Kauniita maisemia, ikävä tuli taas Kreikkaan. Milloinkohan sitä pääsisi seuraavan kerran!

  1. Anna K. avatar

   Olen huomannut, että sulla on myös usein kuvissa ihania luonnonrantoja. Niissä on niin paljon enemmän tunnelmaa, kuin turismin pilaamissa paikoissa. Ihan pienet poukamat on nykyään mun suosikkeja, en kaipaa kilometrien pituisille rannoille.

 4. Sandra avatar

  Paleokastritsassa kävin itse edellisellä Korfun-matkalla ja se oli kyllä todella kaunis maisemiltaan. Valitettavasti todellakin koko ranta on pilattu noilla aurinkotuoleilla, mutta luostarilta voi ihailla kauniita maisemia. Meidän reissua varjosti vatsatauti ja piti Paleokastritsastakin lähteä pois jo puolen päivän aikaan kotiin oksentamaan :/.

  Ensi kerralla pitää testata tuo viimeisin löytämäsi poukama.

  1. Anna K. avatar

   Me käytiin myös luostarilla, maisemat oli tosi huikeat! Itse luostari ei ollut musta muuten niin ihmeellinen, kissoja tietysti siellä silittelin. Onpa harmillista, että tulit kipeäksi. Se kyllä vie fiilikset ihan täysin.

 5. Susu | Susu al Mare avatar

  Korfua olen kuullut kovasti kehuttavan ja kivaltahan tuo vaikuttaa!

  1. Anna K. avatar

   Korfu on ihana! Tosi erilainen Kreikan saari, joka muistuttaa vähän Italiaa ja Etelä-Ranskaa.

 6. Merja / Merjan matkassa avatar

  Kreikka-juttuja on aina kiva lukea. Totesin siskolleni Matkamessuilla, että Kreikkaan olisi ihana päästä pitkästä aikaa. Edellisestä reissusta on jo aikaa. Ateena kiinnostelisi kovasti, mutta mikseipä myös Korfu. Kaunista näyttää olevan ja siihen voisi ilmeisesti yhdistää myös reissun Albanian puolelle?

  1. Anna K. avatar

   Mäkin luen aina kaikki Kreikka-jutut blogeista! 🙂 Korfulta on tosi helppoa mennä Albaniaan, laivamatka kesti reilun puoli tuntia kantosiipialuksella. Tosi moni lentääkin Korfulle, jos haluaa eteläiseen Albaniaan. Ateena on tietysti myös aina hyvä vaihtoehto! Sieltä voi helposti yhdistää jonkun lähisaaren matkaohjelmaan. Esim autoton Hydra on kaunis kuin karkki. 🙂

 7. Paula - Viinilaakson viemää avatar

  Ihanan näköistä on silti vaikka se kreikkalaiskylä puuttuikin. Itsekin aina ihailen niitä valko-sinisiä taloja ja kapeita katuja. Sitähän se Kreikka parhaimmillaan on. Mutta ottaisin kyllä mielellään tuonkin. Eikä tosiaan ole hinnalla pilattu tuo bussilla ajeleminen siellä. Ei tuohon hintaan varmaan omaa autoa kannata edes vuokrata.

  1. Anna K. avatar

   Korfu oli hurmaava, varsinkin Korfun kaupunki. Erilainen kuin sinivalkoiset kylät, silti ihastuttava! Mutta sen lähellä ei ole kävelyetäisyydellä hyviä rantoja, se on ainoa miinuspuoli.
   Busseilla pääsee ympäri saarta ja se ei paljon maksa. Kun ei ole ajokorttia, niin bussi on ainoa vaihtoehto.

 8. Sini matkakuumeessa avatar

  Itse olen ollut Korfu- Albania -matkalla. Mennessä yövyttiin lentokentän lähellä ja takaisin tullessa eteläkärjessä. Kavos vaikutti brittinuorten bilemestalta. Meillä oli rauhallinen guesthouse, joten yöelämä ei häirinnyt. Siellä oli kiva hiekkaranta ja paljon vesiurheilu -mahdollisuuksia. Tehtiin retki parille pikkusaarelle ja piipahdettiin Kreikan mantereen puolella pienessä kalastajakylässä. Kivat muistot. 😊

  1. Anna K. avatar

   Eli samantyppinen yhdistelmämatka kuin meillä oli. 🙂 Luin etukäteen Kavosista, että se on brittinuorten suosiossa ja päätettiin välttää sitä, ei oikein biletysintoa enää ole. Vaikka voi olla, että syyskuussa siellä olisi ollut ihan rauhallista. Korfulla pitää varmaan käydä uudelleen, kun koko eteläosa jäi näkemättä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *