Moottoripyörällä Madridissa

Enpä muista milloin viimeksi olisi hymyilyttänyt näin paljon! Leveä hymy säilyi naamallani kuin liimattuna, mitä nyt leveni välillä onnellisen innostuneeksi nauruksi ja hetken huumasta nauttimiseksi. Välillä teki mieli kiljuakin, jännityksestä, pelosta, silkasta riemusta, sillä sain kuulkaa sellaista kyytiä harrikkaäijältä, että oksat pois!

Hetkeen ja uusiin asioihin heittäytyminen on asia, josta saan yleensä parhaat kicksit. Kun uskaltaa tehdä jotain tavallisesta poikkeavaa, saa palkintona elämyksiä, joiden arvo säilyy paljon pidempään kuin kaiken sen roinan, jota ihmisillä on tapana kerätä ympärilleen. Tämähän onkin syy siihen, miksi hassaan rahani matkailuun ja kuljen kirpparivaatteissa, onnellisena ja rahattomana, kokemuksista rikkaana.

Minä ja Harley Davidson, yllättävä rakkaustarina
Jotain niin erilaista ja niin jännittävää! Kyydistä vastasi Harleys For You, jonka kautta Madridin nähtävyyskierrokselle pääsee täysin eri tyylillä kuin, anteeksi nyt vaan, tylsän turistibussin kyydissä.
Minulle tämän elämyksen tarjosi Madridin ja Espanjan matkailutoimistot blogimatkan puitteissa, itselleni ei olisi tullut mieleenkään kokeilla jotain tällaista. En toki ajanut pyörää itse, eihän minulla ole korttiakaan, joten sain fiilistellä vauhdin hurmaa kyydissä tasapainoillen. Mutta silloin saakin keskittyä vain nauttimaan!
Jumaliste, miten kovaa mentiin välillä! Puristin rystyset valkoisina selkänojaa ja polvilla kuskin pakaroita, kun kaarteissa kallistuttiin pelottavalla ja samalla ihanalla tavalla. Ihme kyllä en mennytkään kauhusta kankeaksi, vaan osasin myötäillä puolelta toiselle.
Kokemus oli ihan huippu! Se muistutti jopa – tätä nyt ei tietenkään saisi sanoa – seksiä! Puhdasta nautintoa, jännitystä, elämän iloa, hetken huumaa ja hurmosta, no, tiedätte kyllä. Ja kaikki se fiilis tuli nimenomaan harrikasta, moottorin jyrinästä ja vauhtiin ampaisun voimasta, ei kuskista, joka minun makuuni oli tietenkin aivan liian vanha ja partainen. Vaikka tottapuhuen Harley saa jopa tuollaiset harmaantuneet partasuumiehet näyttämään yllättävän karismaattisilta! Ja hei, tämä on paljon minulta sanottuna!

Katsellaanpa nähtävyyksiä, jos pystytään
Ajelun tarkoituksena oli tietenkin katsella Madridia ja saada siitä jonkunlainen kokonaiskuva. Täytyy sanoa, että keskittyminen ympärillä olevaan hämärtyi, fiilistelin niin täysin itse ajelua.
Mitä muistan koko puolentoista tunnin kierroksesta: liikennevaloissa vieraita kasvoja, jotka hymyilivät takaisin, kun näkivät hurmioituneen ilmeeni, (ks. ensimmäinen kuva) bussin joka kiilasi pelottavan lähelle meitä, kutkuttavan tunteen vatsanpohjassa kun vihreän vaihtuessa päräytettiin liikkeelle, ajatuksen, miten helposti henki olisi pois jos putoaisin, mutta ennen kaikkea ilon siitä, miten vapauttava tunne ajelu ohi. Kuin olisi lentänyt.
Yhden kerran ehdin vilaukselta näkemään vuoret taivaanrannassa, mutta kun silloin mentiin seitsemää kymppiä, ei pää ison kypärän kanssa kääntynyt millään niitä tähyämään.
Siksi oli ihan hyvä idea, että ajelulla oli pari taukoa. Valtavien tornitalojen alla oli loistava paikka kuvaustauolle. Kuskit hoitivat hienosti valokuvauspuolenkin, sillä tokihan tästä upeasta kokemuksesta piti saada kuvia! Paljon!

Sen verran ihan ”oikeita nähtävyyksiä” käytiin katsomassa, että kävimme pikaisesti ihailemassa auringonlaskua Parque del Oesten näköalatasanteelta. Puistossa on myös pieni egyptiläinen temppeli, mutta Harley-huumassa kävelin sen ohi kuvaamatta. Jaksaako jokaista kiveä kuvata muutenkaan, ei.
Kauniimpi ja mielenkiintoisempi näkymä oli kohti entistä kuninkaanlinnaa, nykyistä museo Palacio Realia sekä sen puutarhaa Campo del Moroa kohti. Ilta hämärtyi jo, mutta vielä näkyi uljaina Catedral de la Almudenan kaksoistornit ja kupoli. Tässä katedraalissa kuninkaalliset menevät edelleen naimisiin, viimeisimpänä Felipe ja Letizia. Kävin kurkkaamassa sitä myös sisältä toisena päivänä, vaikuttava rakennus.

Jos joskus vielä saan uuden mahdollisuuden harrikka-ajeluun, niin tiedän heti sanoa, kyllä kiitos. Samaa suosittelen kenelle tahansa, olipa kuinka arkajalka tahansa. Hyvän, ammattilaiskuskin kanssa olo on luottavainen ja pieni pelon tunne muuttuu vain jännitykseksi, kuin huvipuistolaitteessa olisi. Sitten saakin vain nautiskella!
Näihin kuviin, näihin tunnelmiin! Hasta luego! Vrroom, vrrooooom…!

Olin Madridissa Espanjan matkailutoimiston järjestämällä pressimatkalla, joka toteutettiin yhteistyössä Asociacion Turismo de Madridin kanssa. Gracias Visit Spain!


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *